Kurutulmuş, kesilmiş, biçilmiş, üzerindeki kaba pürüzler alınarak planya edilmiş kereste çeşidine silinmiş kereste denir.
Genellikle zımpara edilmiş keresteler ile karıştırılır fakat zımpara edilmezler. Talep ve isteklerinize göre ihtiyaç dahilinde zımpara edilirler.
Yumuşak ağaç kesteresi ve sert ağaç kesteresi olarak ikiye ayrılırlar.
Yumuşak ağaç kestereleri genellikle inşaat ve ambalaj sektörlerinde kullanılır. Çam, göknar, ladin ve kavak olmak üzere yumuşak ağaç türlerinden elde edilen kereste çeşitleridir.
Sert ağaç keresteleri genellikle dış mekan, gemi ve inşaat sektörü, mobilya üretimi alanlarında kullanılırlar. Kayın, teak, kestane, meşe ve ceviz ağaçlarından üretildikleri için yetişmeleri genellikle zaman alan kerestelerdir.
Silinmiş kerestelerin standart ölçüleri şu şekildedir:
Kavak ağacı ülkemizde yaygın ve kolay türde yetiştiği için kereste olarak kullanıma çok müsait bir ağaç türüdür. Orta sağlamlıkta olan kavak kerestesi uygun fiyatlı olduğundan diğer kereste türlerine göre daha fazla tercih edilir.
Ceviz kerestesi kavaktan farklı olarak daha zor yetişir ve kolay bulunmaz. Bu yüzden kavak kerestesine göre fiyatları daha yüksektir.
Çam keresteleri kızılçam, karaçam, sarıçam tomruklarından elde edilir. İnşaatlık kereste, doğrama kereste ve masif olarak kullanılmaktadırlar. Yumuşak yapıda olmasından dolayı işlenmesi kolaydır. Çivi ve vida tutma özellikleri çok iyi olduğundan tercih edilirler. Diğer keresteler arasında en uygun fiyata sahip ve kullanım alanı geniş kerestelerdir.
Size en uygun ölçü ve modelde silinmiş kestereyi belirlememiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.