General Plywood Logo
MENÜ

Kiremit

Kiremitler genel olarak inşaat sektöründe yaygın olarak kullanılırlar. Sahip oldukları özellikleri ile diğer inşaat malzemelerinden ayrılırlar.

Kiremitlerin Özellikleri

  • Kiremitler ekşitilmiş lüleci çamurdan yapılmaktadır.
  • Çatı malzemesi olarak kullanıldıkları için yüksek kaliteli olması gerekir.
  • Kiremitlerin kalitesi metal ile vurulduğu zaman çıkardığı tiz sesten anlaşılır.
  • Kullanım alanlarının çeşitliliği ve performansına göre gruplara ayrılmaktadır.
  • Kiremitler binaların üstünü yağmur ve kar gibi dış etkenlerden korumaktadır.
  • Rutubet ve suyun binaya geçmesini engeller.
  • Cam kiremitler preslenmiş cam ile ışığın geçirgenliğinin ön plana çıkarılması için oluşturulmuş kiremitlerdir.
  • Çatı bölgelerindeki kesişme bölgelerinde mahya kiremitler kullanılır.
  • Estetik yapı amacı ile alaturka kiremitler kullanılır. Özel el kalıpları ile hazırlanmaktadır.

Kiremit Çeşitleri Nelerdir?

Kiremitler, kullanım alanları ve dekorasyon yapısına göre değişkenlik göstermektedir. Yaygın olarak firmamız bünyesinde bulunan kiremit çeşitleri şunlardır:

Cam Kiremitler: Preslenmiş cam ile ışığın geçirgenliğinin ön plana çıkarılması için oluşturulan kiremitlerdir.

Mahya Renkli Kiremitler: Çatı kaplamalarının kesişme bölgelerinde kullanılan kiremitlerdir. Granada Kiremitler : Montajı oldukça kolaydır ve çıtalama sistemi kullanılır. Çatı bölgesini güvenli şekilde korumak temel amaçtır.

Alaturka (Osmanlı) Kiremitler: Estetik yapılı, Osmanlı döneminde kullanılan bir çeşittir. Özel el kalıplarıyla hazırlanır. Oluk kiremit olarak da adlandırılır. Çeşitli boyutlarda üretilebilir. Alt ve üst kiremitlerin düzenli şekilde dizilimi ile kullanılır.

Akdeniz Kiremitler: Kahve kurusu, toprak kurusu, havana kahve, granit gri, doğa yeşili olmak üzere 5 farklı çeşidi vardır. İnce ve zarif görünümlü olması yönüyle dikkat çeker.

Marsilya Kiremitler: Geçmiş yıllardan beri sıklıkla kullanılan kiremit türüdür. Genellikle yüksek katlı bina çatılarında tercih edilir. Çift oklu güvenli kilit sistemi ile kolay montaj sağlanır. Basınçlı makinalar ile üretilmesi yönüyle sıkı yapılı ve az gözeneklidir. Kalıplama sonrasında açık havada ya da sundurma alanlarda kurumaya bırakılır. Kuruma ardından fırınlanma işlemine geçilir. İki tip üretilen Marsilya kiremit çeşitleri boyut olarak birbirinden farklıdır. Bu kiremidin kullanıldığı çatılarda 3 kg ağırlığında farklı bir mahya kullanılır. Bunların boyu 40 cm iken eni 17 cm’dir. Tahta kaplamalı ve çıtalı tip olarak iki farklı yöntem ile döşenirler.

Valencia Kiremitler: Bu kiremit çeşidi sahil bölgelerinde süs ve desen oluşturmak için dekoratif amaçlı kullanılır. Su geçirmez özelliği ile şiddetli yağmurlara karşı dayanıklıdır. Malzeme köşe ve uçlardan çivilenerk sabit kalması sağlanır. Böylece rüzgarlı havalarda düşmeler önlenir.

Metal Kiremitler: Üretiminde galvanizli saç kullanılır. Dış cephesi boya ile kaplanır.

Roma Tipi Kiremitler: Kiremidin yarısı düz, yarısı silindir yapıdadır. Geçmeli olarak dizilir. Eğimli bölgeler için kullanılabilir. Marsilya tipi kiremit ile benzer yapıdadır. kaplanır.

Oluklu (S) Kiremitler: İki tane alaturka kiremit kullanılarak “s” şeklinin elde edilmesi ile ortaya çıkarılan türdür. Birleşimlerden sinüzoit şekli elde edilir. Marsilya tipi kiremitler gibi kaymanın engellenmesi için tahtaya tel yardımı ile monte edilir.

0%